Camjo

Volledig zelfstandig op zoek naar bijzondere mensen en verhalen

Coast to Coast

RPHO en RTV Rijnmond

2015


Honderd musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest reizen in februari 2015 twee weken dwars door Amerika. Het orkest geef in totaal negen concerten in onder meer Los Angeles, San Francisco, Chicago en New York. In de dagelijkse videoverslagen aandacht voor de persoonlijke verhalen van musici, de akoestiek, het reizen en het thuisfront dat wordt gemist en nog veel meer. Een compilatie van de reis is uitgezonden op TV Rijnmond.

Chroeten uit Charkov

RTV Rijnmond

2012


In 2012 wordt het EK voetbal gehouden in Polen en Oekraïne. Het Nederlands elftal speelt z’n drie groepswedstrijden in Charkov, in het oosten van Oekraïne. Voor RTV Rijnmond maakt Justus Cooiman een serie reportages over de link tussen het Rijnmondgebied en Charkov.

Week 1

Week 2

Droom van Geneve

RTV Rijnmond

2010


Drie jonge mannen uit Rotterdam en Spijkenisse werken mee aan de prestigieuze onderzoeken bij de deeltjesversneller in het Zwitserse Genève. In een 27-kilometerlange tunnel worden experimenten gedaan met minuscule deeltjes. Zo hopen wetenschappers meer te weten te komen over de eigenschappen van de allerkleinste bouwstenen van de kosmos.

Aflevering 1

Aflevering 2

Meelopers

 

RTV Rijnmond

2008 – 2009


In het programma Meelopers op TV Rijnmond ontmoet Justus Cooiman willekeurige mensen op straat met de vraag of hij een stukje met ze mag meelopen. Spontaan ontstaan de meest bijzondere en persoonlijke gesprekken.

Bestuurder treintje Hoek van Holland strand

Echtpaar in Heinenoord
Postbode Schiedam
Vuilnisman Nieuw-Lekkerland