Politiek

Presentatie en (live-)verslag vanuit het Rotterdamse stadhuis en daarbuiten

(Live-)verslag

RTV Rijnmond

2012 – 2015


 Wanbeleid bij Wereldmuseum

Het Wereldmuseum in Rotterdam is afgezakt naar een middelmatig functionerend museum met dalende bezoekcijfers en nauwelijks sponsoren. Dat concludeert onderzoeker Gitta Luiten in een zeer kritisch rapport over het museum. De positie van directeur Stanley Bremer lijkt onhoudbaar.


Rijnmondgebied steeds meer PVV-bolwerk

Bij de provinciale statenverkiezingen is de PVV is meerdere gemeenten in het Rijnmond-gebied de grootste geworden. Het geeft aan dat de partij van Wilders een trouwe schare fans aan zich heeft weten te binden. Doet de PVV binnenkort ook mee in Rotterdam? Justus Cooiman duidt de verkiezingsuitslag.

Bouw nieuw Feyenoordstadion gaat niet door

Feyenoord wil een nieuw stadion bouwen op Sportpark Varkenoord, vlak naast de huidige Kuip. De club vraagt daarbij om een forse financiële bijdrage van de gemeente. Het plan mislukt. Justus Cooiman doet in 2012 en 2013 tientallen keren verslag. Een compilatie van de reportages.

Verhoor oud-Vestia directeur Eric Staal

Bij het verhoor van oud-Vestia-topman Erik Staal ontstaat rumoer op de publieke tribune.”Je draait er omheen man! Wees nou eerlijk!”, roept een man op de tribune. Ook zegt hij dat Staal ”Een leugenaar is en zand in de ogen strooit”. Justus Cooiman doet live verslag vanuit Den Haag.

Gemeenteraadsverkiezingen

RTV Rijnmond

2014

Winnaar NL-award


Lijsttrekkersdebat en slotdebat

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 organiseert RTV Rijnmond diverse debatten met de kopstukken uit de Rotterdamse politiek. Op de verkiezingsavond schuiven de lijsttrekkers aan bij het slotdebat in het Rotterdamse stadhuis. Presentatie: Ineke Moerman en Justus Cooiman.


Europese verkiezingen

RTV Rijnmond

2014


Op 18 mei 2014 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. RTV Rijnmond brengt daarom het Rotterdamse Europadebat tussen EU-kandidaten en politici uit de Rotterdamse gemeenteraad. Wat kan Europa voor Rotterdam betekenen? Band The Kik heeft voor het debat speciale teksten geschreven over Europa. Presentatie: Ineke Moerman en Justus Cooiman

Provinciale Statenverkiezingen

RTV Rijnmond

2012 – 2013


Windmolens, megastallen, luchtverkeer en het nut van de provincie zijn onder meer de onderwerpen van het lijsttrekkersdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen van Zuid-Holland in 2015. Het debat is een samenwerking van Omroep West en RTV Rijnmond. Presentatie: Menno Tamming en Justus Cooiman

Columns

RTV Rijnmond

2014

Motie 143

Het moet het jaarlijkse hoogtepunt zijn van de Rotterdamse politiek: de behandeling van de begroting voor het komende jaar. Maar politiek verslaggever Justus Cooiman ergert zich steeds meer aan de eindeloze debatten en talloze zinloze moties die worden ingediend. De oogst donderdagavond: 142 moties en 25 amendementen. Justus stelde motie 143 op, in de hoop dat het volgend jaar anders gaat.

Analyse: Kendoe-coalitie blijft eenvoudig op de been

De jaarlijkse marathonzitting in het Rotterdamse stadhuis duurde dit jaar opgeteld zo’n 33 uur. Het werd een afmattende duurloop die door de coalitiepartijen blessurevrij werd uitgelopen. De krappe meerderheid van 23 van de 45 zetels bracht de coalitie tijdens deze eerste begrotingsbehandeling niet in problemen, zo zag politiek verslaggever Justus Cooiman.