Politiek

Presentatie en (live-)verslag vanuit het Rotterdamse stadhuis en daarbuiten

(Live-)verslag

RTV Rijnmond

2012 – 2015


 Wanbeleid bij Wereldmuseum

Het Wereldmuseum in Rotterdam is afgezakt naar een middelmatig functionerend museum met dalende bezoekcijfers en nauwelijks sponsoren. Dat concludeert onderzoeker Gitta Luiten in een zeer kritisch rapport over het museum. De positie van directeur Stanley Bremer lijkt onhoudbaar.


Rijnmondgebied steeds meer PVV-bolwerk

Bij de provinciale statenverkiezingen is de PVV is meerdere gemeenten in het Rijnmond-gebied de grootste geworden. Het geeft aan dat de partij van Wilders een trouwe schare fans aan zich heeft weten te binden. Doet de PVV binnenkort ook mee in Rotterdam?

Rem Koolhaas-fietstoer

De Rotterdamse architect Rem Koolhaas krijgt waarschijnlijk een eigen toeristische excursie door Rotterdam en Den Haag. Het bedrijf Rotterdam Archiguides werkt aan een plan voor een rondje langs de verschillende gebouwen van de wereldberoemde architect.

Vernietigend rapport Maasstad Ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft collectief gefaald bij de bestrijding van de Klebsiella-uitbraak. Dat staat in een rapport van een speciale onderzoekscommissie. Bij drie patiënten is medisch vastgesteld dat hun overlijden het directe gevolg was van de bacterie.

Gemeenteraadsverkiezingen

RTV Rijnmond

2014

Winnaar NL-award


Lijsttrekkersdebat deel 1

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 organiseert RTV Rijnmond het lijsttrekkersdebat met zeven kopstukken uit de Rotterdamse gemeenteraad. Veiligheid, asowijken, armoede en De Kuip zijn onder meer de onderwerpen waar het over gaat. De muzikale omlijsting is van de Rotterdamse band The Kik. Presentatie: Ineke Moerman en Justus Cooiman.


Lijsttrekkersdebat
deel 2

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 organiseert RTV Rijnmond het lijsttrekkersdebat. Dit is deel 2 van de uitzending.

Koorts: PvdA-Leefbaar Rotterdam

In de aanloop naar het lijsttrekkersdebat gaan de partijen in de Rotterdamse gemeenteraad eerst één op één met elkaar het debat aan in het programma Koorts op TV Rijnmond.

Koorts:
CDA-SP

In de aanloop naar het lijsttrekkersdebat gaan de partijen in de Rotterdamse gemeenteraad eerst één op één met elkaar het debat aan in het programma Koorts op TV Rijnmond.

Europese verkiezingen

RTV Rijnmond

2014


Op 18 mei 2014 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. RTV Rijnmond brengt daarom het Rotterdamse Europadebat tussen EU-kandidaten en politici uit de Rotterdamse gemeenteraad. Wat kan Europa voor Rotterdam betekenen? Band The Kik heeft voor het debat speciale teksten geschreven over Europa. Presentatie: Ineke Moerman en Justus Cooiman

Provinciale Statenverkiezingen

RTV Rijnmond

2012 – 2013


Windmolens, megastallen, luchtverkeer en het nut van de provincie zijn onder meer de onderwerpen van het lijsttrekkersdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen van Zuid-Holland in 2015. Het debat is een samenwerking van Omroep West en RTV Rijnmond. Presentatie: Menno Tamming en Justus Cooiman

Columns

RTV Rijnmond

2014

Motie 143

Het moet het jaarlijkse hoogtepunt zijn van de Rotterdamse politiek: de behandeling van de begroting voor het komende jaar. Maar politiek verslaggever Justus Cooiman ergert zich steeds meer aan de eindeloze debatten en talloze zinloze moties die worden ingediend. De oogst donderdagavond: 142 moties en 25 amendementen. Justus stelde motie 143 op, in de hoop dat het volgend jaar anders gaat.

Analyse: Kendoe-coalitie blijft eenvoudig op de been

De jaarlijkse marathonzitting in het Rotterdamse stadhuis duurde dit jaar opgeteld zo’n 33 uur. Het werd een afmattende duurloop die door de coalitiepartijen blessurevrij werd uitgelopen. De krappe meerderheid van 23 van de 45 zetels bracht de coalitie tijdens deze eerste begrotingsbehandeling niet in problemen, zo zag politiek verslaggever Justus Cooiman.