Programma’s

Documentaires, interviews, camjo

Ahmed Aboutaleb

RTV Rijnmond

2013

Nominatie R’dam Persprijs


De documentaire Ahmed Aboutaleb geeft een uniek kijkje in het leven van de burgemeester van Rotterdam. Hij vertelt openlijk over zijn Marokkaanse komaf, de kennismaking met Nederland, het vaderschap en de rol van religie in zijn leven. Ook zijn Aboutaleb’s zaterdagrituelen te zien: hardlopen, de sportschool en boodschappen doen. Voor de documentaire liet Aboutaleb voor het eerst een camera bij hem thuis toe.

Rotterdams feestje in Azië

  RPHO en RTV Rijnmond

                     2019

In juni 2019 reist het Rotterdams Philharmonisch orkest langs de grote concertzalen in Taiwan en China. De eerste stop van de reis is Kaohsiung, de tweede stad van Taiwan. Een plek waar het orkest nog nooit heeft gespeeld en waar net een gloednieuw theatercomplex is geopend, ontworpen door de Rotterdamse architect Francine Houben. Ook in Shanghai wordt het een Rotterdams feestje. De twee steden vieren hun 40-jarige zusterstadrelatie.

Azië tournee R'dams Phil

RPHO en RTV Rijnmond

2017


Het Rotterdams Philharmonisch Orkest tourt in juni 2017 twee weken door Azië. Het orkest geeft concerten in Seoul, Shanghai, Beijing en Jakarta. In de dagelijkse videoverslagen een kijkje achter de schermen, bijzondere ontmoetingen, reacties van het Aziatische publiek en nog veel meer. Een tweeluik over de reis is uitgezonden op TV Rijnmond.

Aflevering 1

Aflevering 2

De Praatstoel

RTV Rijnmond

2014 – 2015


De Praatstoel van RTV Rijnmond wordt iedere week op een andere plaats in de regio neergezet voor een goed gesprek. Over drijfveren, visie en ambitie. Maar ook over tegenslagen en uitdagingen.

Hugo de Jonge

Rotterdams politicus van het jaar 2013-2014


Nourdin El Ouali

Politiek leider NIDA Rotterdam

Harold Linssen

Havenman van het jaar 2014

Coast to Coast

RPHO en RTV Rijnmond

                    2015

Winnaar R’dam Persprijs


Honderd musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest reizen in februari 2015 twee weken dwars door Amerika. Het orkest geef in totaal negen concerten in onder meer Los Angeles, San Francisco, Chicago en New York. In de dagelijkse videoverslagen aandacht voor de persoonlijke verhalen van musici, de akoestiek, het reizen en het thuisfront dat wordt gemist en nog veel meer. Een compilatie van de reis is uitgezonden op TV Rijnmond.

Chroeten uit Charkov

RTV Rijnmond

2012


In 2012 wordt het EK voetbal gehouden in Polen en Oekraïne. Het Nederlands elftal speelt z’n drie groepswedstrijden in Charkov, in het oosten van Oekraïne. Voor RTV Rijnmond maakt Justus Cooiman een serie reportages over de link tussen het Rijnmondgebied en Charkov.

Week 1

Week 2

Droom van Geneve

RTV Rijnmond

2010


Drie jonge mannen uit Rotterdam en Spijkenisse werken mee aan de prestigieuze onderzoeken bij de deeltjesversneller in het Zwitserse Genève. In een 27-kilometerlange tunnel worden experimenten gedaan met minuscule deeltjes. Zo hopen wetenschappers meer te weten te komen over de eigenschappen van de allerkleinste bouwstenen van de kosmos.

Aflevering 1

Aflevering 2

Meelopers

 

RTV Rijnmond

2008 – 2009


In het programma Meelopers op TV Rijnmond ontmoet Justus Cooiman willekeurige mensen op straat met de vraag of hij een stukje met ze mag meelopen. Spontaan ontstaan de meest bijzondere en persoonlijke gesprekken.

Bestuurder treintje Hoek van Holland strand

Echtpaar in Heinenoord
De openhartige postbode uit Schiedam
Vuilnisman Nieuw-Lekkerland